Bilist blottade sig på E6

ANNONS
|

Mannen i 40-årsåldern körde upp jämsides en kvinna med sin bil och visade sitt könsorgan. Nu ska han betala dagsböter för sexuellt ofredande, skriver bohuslaningen.se.

Händelsen skedde i april på E6 i höjd med Strömstad. Kvinnan uppger i förhör att en man plötsligt körde upp jämsides med henne och sedan låg kvar där.

När hon slängde en blick på mannen såg hon att han satt med byxorna nere och höll i sitt könsorgan. Samtidigt tittade han på henne. Hon blev arg och började gasa för att köra ifrån mannen men mannen följde efter och då bromsade kvinnan och lät han köra om henne.

ANNONS

Kvinnan upplevde obehag av det inträffade och anmälde mannen. När polisen till slut fick fatt i mannen erkände han det inträffade och misstänktes för sexuellt ofredande.

Mannen hävdar att han chattat med en kvinna tidigare under dagen. Enligt honom skulle denna kvinna ha en önskan om att någon körde förbi henne och blottade sig. När mannen senare körde på E6 och körde förbi målsägande fick han känslan av att det var samma kvinna han chattat med. Det var därför mannen gjorde som han gjorde.

Nu får mannen ett strafföreläggande och ska samtidigt betala 40 dagsböter, totalt 13 600 kronor samt även ersättning med 5 000 kronor till den drabbade kvinnan.

ANNONS