Bilbränder i Falköpings kommun

Två bilar brann under måndagskvällen i Stenstorp i Falköpings kommun. Brandorsaken är oklar, men en av bilarna parkerades inte mer än en timme innan branden bröt ut.

ANNONS
|

Strax efter klockan nio på måndagskvällen började två bilar brinna på en parkering i Stenstorp i Falköpings kommun. Räddningstjänst och polis kallades till platsen efter att en inringare larmat om en explosion i området. Explosionen ska dock inte ha orsakat branden.

– Det smäller när däcken exploderar och rutorna går sönder. Det var nog det som hördes, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare på räddningstjänsten i mellersta Skaraborg.

Räddningstjänsten fick larmet klockan 21.15 och kom till platsen klockan 21.28. Bränderna kunde släckas på cirka tio minuter.

– De slog ner det ganska fort med pulver, sedan gick de över till vatten och så var det släckt. Det fanns risk för spridning, eftersom det fanns fler bilar parkerade där, men det räckte med släckning på de båda bilarna, säger Tony Engdahl.

ANNONS

En bil avvek från platsen

Det är oklart vad som orsakat branden. Polisen utreder nu vad som hänt.

– De får undersöka om det är något anlagt. Den ena bilen parkerades för en timme sedan, det verkar konstigt om den skulle självantända, säger Tony Engdahl.

Är båda bilarna helt utbrända?

– Ja. Det är inget att investera i.

Enligt polisen ska en bil ha avvikit från platsen i samband med händelse.

– Ett vittne försökte få stopp på den avvek. Vi får kika närmare på det, så det finns material att gå vidare på, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS