Bil voltade på E45 – en till sjukhus med helikopter

En bilist har kört sönder ett mitträcke och voltat av vägen på E45 mellan Lilla Edet och Trollhättan. Fyra personer har förts till sjukhus varav en i ambulanshelikopter.

ANNONS
|

SOS alarm larmades om olyckan vid 23.30 på måndagskvällen. En personbil har varit inblandad i en olycka på E45 mellan Lilla Edet och Trollhättan i höjd med Ballsered. Fyra personer ska ha färdats i bilen, uppger SOS alarm.

Samtliga fördes till sjukhus, Näl och Sahlgrenska, med ambulans varav en i helikopter. En av personerna är allvarligt skadad. De som skadats i olyckan är två män och en kvinna som är mellan 18 och 35 år gamla. De var vakna och talbara.

Fem enheter från räddningstjänsten och ett ledningsbefäl arbetade på olycksplatsen.

– Vi har precis landat på platsen och bistår räddningstjänsten i deras arbete. Det ska ha varit en bilist som har voltat, sa Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl på polisen, under natten.

ANNONS

Mitträcket är sönderkört och det låg mycket skräp på vägen. Vägen var avstängd i båda riktningarna under räddningstjänstens arbete som höll på till klockan 02. Efter det var vägen fullt framkomlig igen.

Polisen skrev anmälningar om misstänkt grovt drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Klockan 08.30 meddelar Sahlgrenska att personen som förts till dem är en man i 30-årsåldern. Tillståndet betecknas som allvarligt men stabilt.

De tre övriga passagerarna som fördes till Näl fick lindriga skador. Ingen av dem blev inlagda för vård på sjukhuset, uppger NU-sjukvården.

Även på onsdagen ska mannens, som fördes till Sahlgrenska, tillstånd vara allvarligt men stabilt.

ANNONS