En vuxen kvinna dog under påskdagens eftermiddag i samband med en singelolycka i närheten av Slöinge i Halland.
En vuxen kvinna dog under påskdagens eftermiddag i samband med en singelolycka i närheten av Slöinge i Halland. Bild: Elsa Henriksdotter

Bil voltade in i trädgård – en död och tre skadade

En vuxen kvinna dog under påskdagens eftermiddag i samband med en singelolycka i närheten av Slöinge i Halland. Sex personer satt i bilen när den av oklar anledning körde av vägen och in i en trädgård. Tre av passagerarna var barn och sammanlagt fyra fördes till sjukhus.

ANNONS
LocationSlöinge||

Olyckan inträffade på gamla E6:an mellan Slöinge och Getinge i Halland strax före klockan 17 på söndagseftermiddagen.

Enligt räddningstjänsten ska en personbil med tre vuxna och tre barn av någon anledning ha glidit av vägen och voltat in i en trädgård.

Initialt kom uppgifter om att flera av personerna i bilen skulle ha skadats allvarligt.

En kvinna död

En av dessa, en kvinna i vuxen ålder, avled senare av sina skador. Personerna i bilen var på tillfälligt besök i Sverige, vilket gjort att polisen haft problem med identifieringen av de inblandade.

– Vi hade fyra personer som avfördes till sjukhus, en var mycket allvarligt skadad och avled. De anhöriga är underrättade, säger Magnus Nordkvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Föraren till fordonet kommer under kvällen att delges misstanke, konstaterar Magnus Nordkvist.

Polisen har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning. Exakt hur olyckan gått till är oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS