Bil träffades av fallande träd – ett trettiotal träd välte

Ett flertal träd har vält vid Artavägen strax utanför Borås och en personbil träffades.
– Inga personskador är rapporterade men bilen fick ordentligt med stryk, säger Bo Sandström, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

ANNONS
|

Vid klockan 18 på torsdagseftermiddagen larmades SOS angående ett träd som vält och träffat huven på en personbil på Artavägen utanför Borås. Räddningstjänsten larmades till platsen med två enheter och ett ledningsfordon för att flytta på trädet och upptäckte då att närmare 30 till 40 träd vält inom området.

– Inga personskador är rapporterade men bilen fick ordentligt med stryk, säger Bo Sandström, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Räddningstjänsten började med att röja undan träden men i och med omfattningen gick trädröjningen över till att bli ett kommunalt uppdrag.

– Det är minst sagt någonting märkligt som har hänt här, det är förmodligen blixtnedslag och åskoväder som har förorsakat det här, säger Sandström.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten är det en mindre väg som påverkats av de fallna träden.

– Det är på en liten väg så det är ingen påtaglig trafikpåverkan men vi kan inte göra så mycket annat än att mota bort bilar, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS