BILD: Mikael Berglund
BILD: Mikael Berglund

Bil påkörd av tåg – föraren död

Ett tåg har kört på en personbil i Ödsmål i Stenungsunds kommun. En person fanns i bilen och fördes till Sahlgrenska sjukhus med ambulanshelikopter. Mannen avled kort därefter till följd av skadorna.

ANNONS
|

Klockan 06.03 gick larmet om en olycka mellan ett persontåg och en personbil Ödsmål i Stenungsunds kommun. Ett av Västtrafiks Västtåg ska ha kört in i en bil vid en övergång i höjd med Svenshög.

– En personbil med en person i bilen blev påkörd av ett persontåg och släpades med säkert 400 meter längs spåret, säger KG Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Stenungsund.

Föraren fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, uppger KG Persson. Tyvärr gickmannens liv inte att rädda och polisen meddelade under förmiddagen att han på grund av sina skador dog på sjukhuset.

– Mannen var vid medvetande och talbar direkt efter olyckan men avled senare på sjukhuset, säger Thomas Fuxborg, informatör vid polisen region Väst.

ANNONS

Enligt vittnesuppgifter på platsen totalförstördes bilen i olyckan.

– Räddningstjänsten arbetar på platsen och ambulanshelikopter, två ambulanser och polis är också på plats, saett vittne till GP.

Enligt Västtrafik blev det på grund av olyckan stopp i tågtrafiken för Västtågen mellanGöteborg ochUddevalla. Tågen från Göteborg vänder i Stenungsund och ersättningsbussar går på sträckan mellan Stenungsund och Svenshögen.

– Det är dock ingen permanent lösning och gäller inte alla tåg. Vissa tåg från Uddevalla leds om via Trollhättan. VI försöker lösa det tåg för tåg och det ser ut som att man får räkna med förseningar åtminstone fram till klockan 13.00, säger Marie Fall, presskommunikatör på Västtrafik.

Klockan 13.07 meddelade Trafikverket att tågtrafiken är nu igång igen mellan Stenungsund och Svenshögen.

ANNONS