Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Bil och tåg har krockat

En person har förts med ambulans till sjukhus efter en kollision mellan en bil och ett tåg utanför Mariestad på måndagen. Olyckan ledde till ett drygt fyra timmar långt stopp i tågtrafiken och påverkade sträckan mellan Göteborg och Örebro.

Första larmet till olyckan som inträffade på Torsövägen utanför Hesslerör i Mariestads kommun kom in till SOS alarm klockan 09.11.

Enligt uppgift ska olyckan ha skett vid en järnvägsövergång.

– Det är oklart om den är övervakad eller inte. Det är också oklart varför olyckan inträffat. Enligt vår personal var det fri sikt på platsen, säger Jakob Thurin, inre befäl vid räddningstjänsten i Skövde.

Tre ambulanser och flera enheter från räddningstjänsten larmades till platsen.

Enligt polisen har en av de tre personer som som färdades i personbilen förts till sjukhus. Skadeläget uppges inte vara allvarligt.

Enligt uppgift till GP var det ett dieseldrivet persontåg från Västtåg bestående av två vagnar på väg mot Mariestad som var inblandat i kollisionen.

Enligt polisen ska ingen i tåget ha skadats vid olyckan.

– De sex personer som fanns ombord har evakuerats med buss för fortsatt resa, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör vid Västtrafik.

Enligt räddningstjänsten har olyckan skett på Kinnekullebanan och under förmiddagen inleddes bärgning.

Enligt Trafikverket ledde olyckan lett till stopp i tågtrafiken mellan Gårdsjö och Mariestad. Det påverkade alla tåg på sträckan Göteborg-Mariestad-Örebro.

Vid 13.30-tiden fungerade trafiken normalt igen vilket innebär att tågen kan rulla in till Mariestad igen och att tågtrafiken återgår till det normala på sträckan Göteborg-Maristad -Örebro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.