Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil har voltat i Västsverige – E20 stängdes helt

E20 var helt avstängd i båda riktningar efter en olycka i Lerums kommun under fredagsförmiddagen. Bråte låg utspritt över hela vägbanan. Trafikstörningarna fortlöper då man behöver reparera motorvägens mitträcke. – Bilen ska ha kört in i mitträcket och voltat, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var klockan 11.15 under fredagsförmiddagen räddningstjänsten larmades om en bilolycka i närheten av Floda i Lerums kommun.

– Det är en singelolycka. En bil som har voltat på vägen i riktning mot Alingsås, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Oklart skadeläge

Enligt initiala uppgifter ska bilföraren ha tagit sig ut ur bilen på egen hand, men skadeläget för personen är oklart. Det är i skrivande stund också oklart om det fanns passagerare i bilen.

– Det är mycket skräp på vägen. Vägen är avspärrad i bägge riktningar för skräp har flugit över i motsatt körriktning också, säger Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Helt avstängt

Vid 11.30 informerade Trafikverket om att stoppet är mellan Floda och Nääs i Lerums kommun. Det fanns ingen prognos för när trafiken kunde släppas på igen, och långa köer bildades på motorvägen.

– Det är mycket som ska saneras, så vi får se hur lång tid det kan ta att rensa upp på vägen, säger larm- och ledningsoperatören hos Räddningstjänsten.

Även polis befinner sig på olycksplatsen.

– Bilen ska ha kört in i mitträcket och voltat. Vi är på plats för att ta uppgifter och dirigera trafik, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Långsamt i filerna

Vid lunchtid under fredagen har räddningstjänsten börjat släppa på trafiken.

– Nej, man har börjat släppa på långsamt i båda riktningar. Det är inte helt stopp längre, säger Kim Jansson, vägtrafikledare vid Trafikverket Göteborg.

Enligt Trafikverket kommer ett körfält i vardera riktning att fortsätta vara avstängt då mitträcket behöver repareras. Reperationen bedöms vara färdig vid 16-tiden under fredagseftermiddagen. Vid halv tretiden uppgav Trafikverket att de var klara på platsen, och att trafiken flyter på som vanligt igen.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl: [email protected]

Telefon: 031-17 20 10 

MMS/SMS: 720 10

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.