Beväpnad man hotade grannar – insatsstyrkan larmad

Polisen fick förstärkning av insatsstyrkan från Göteborg efter att ett larm inkommit om en man som uppträdde hotfullt mot sina grannar med ett misstänkt vapen i Vårgårda.
– Vi har ingen anledning att chansa i det här fallet utan vi skickar de som har bäst utbildning, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Polisen fick in uppgifter om en man som från sin bostad i Vårgårda uppträtt märkligt och hotfullt och enligt vittnesmål ska han också visat sig hotfull mot grannar.

Enligt ytterligare uppgifter till polisen har de också grund för att misstänka att mannen kan inneha någon typ av vapen. Mannen misstänktes då för vapenbrott.

Flera polispatruller larmades till platsen och då polisinsatschefen på plats önskade att få assistans så skickades även polisens insatsstyrka från Göteborg.

– De ber om hjälp från insatsstyrkan för att se om han har ett vapen. När det gäller vapenbrott är det ganska vanligt att insatsstyrkan skickas. Vi har ingen anledning att chansa i det här fallet utan vi skickar de som har bäst utbildning, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Polisen kunde inte beslagta något vapen under husrannsakan. Efter genomgång av rättsliga läget visade det sig senare att det inte fanns någon rättslig grund för att gripa mannen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS