Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, har fattat ett så kallat ordförandebeslut om parkeringsavgifterna.
Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, har fattat ett så kallat ordförandebeslut om parkeringsavgifterna. Bild: Stefan Berg

Beslutet: Nu får sjukhuspersonalen parkera gratis

Sjukhuspersonalen har lyft frågan under den pågående coronapandemin. Nu har det beslutats om att de ska få parkera kostnadsfritt vid sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Beslutet träder i kraft redan under torsdagen, och gäller i en och en halv månad.

ANNONS
|

När sjukhuspersonalen arbetar för högtryck under coronapandemin har vårdpersonal, bland annat via insändare i GP, önskat att deras parkeringsavgift vid sjukhusen ska slopas.

Nu har ett regionalt beslut fattats kring detta, som innebär att sjukhusens personal får parkera gratis från och med i dag, torsdag 16 april.

– För många av våra medarbetare innebär arbetet med covid-19 både ökad arbetsbelastning och oregelbundna tider. Det här handlar om att bidra till att ge dem bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Parkeringsavgiften halveras i Göteborg

Gäller till 30 maj

I egenskap av regionstyrelsens ordförande har Johnny Magnusson fattat beslutet genom ett så kallat ordförandebeslut, enligt pressmeddelandet. Detta efter samråd med gruppledare för övriga partier i regionstyrelsen.

ANNONS

Beslutet gäller sjukhusen i Västra Götalandsregionen, och de personalparkeringar som förvaltas av regionen genom Västfastigheter.

Sjukhuspersonalen får enligt beslutet parkera gratis från och med torsdagen, till och med den 30 maj.

Ljusglimtar i krisen

I kristider dominerar de dystra nyheterna flödet men det händer också saker som ger hopp. För att uppmärksamma detta publicerar Göteborgs-Posten varje dag minst en positiv nyhet under vinjetten Ljusglimtar i krisen.

Följ gärna taggen Ljusglimtar i krisen för att få de senaste positiva nyheterna.

Har du tips på fler ljusglimtar kan du mejla dessa till corona@gp.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS