Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, har fattat ett så kallat ordförandebeslut om parkeringsavgifterna. Bild: Stefan Berg
Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, har fattat ett så kallat ordförandebeslut om parkeringsavgifterna. Bild: Stefan Berg

Beslutet: Nu får sjukhuspersonalen parkera gratis

Sjukhuspersonalen har lyft frågan under den pågående coronapandemin. Nu har det beslutats om att de ska få parkera kostnadsfritt vid sjukhusen i Västra Götalandsregionen.
Beslutet träder i kraft redan under torsdagen, och gäller i en och en halv månad.

När sjukhuspersonalen arbetar för högtryck under coronapandemin har vårdpersonal, bland annat via insändare i GP, önskat att deras parkeringsavgift vid sjukhusen ska slopas.

Nu har ett regionalt beslut fattats kring detta, som innebär att sjukhusens personal får parkera gratis från och med i dag, torsdag 16 april.

– För många av våra medarbetare innebär arbetet med covid-19 både ökad arbetsbelastning och oregelbundna tider. Det här handlar om att bidra till att ge dem bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra jobb, säger Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Parkeringsavgiften halveras i Göteborg

Gäller till 30 maj

I egenskap av regionstyrelsens ordförande har Johnny Magnusson fattat beslutet genom ett så kallat ordförandebeslut, enligt pressmeddelandet. Detta efter samråd med gruppledare för övriga partier i regionstyrelsen.

Beslutet gäller sjukhusen i Västra Götalandsregionen, och de personalparkeringar som förvaltas av regionen genom Västfastigheter.

Sjukhuspersonalen får enligt beslutet parkera gratis från och med torsdagen, till och med den 30 maj.

Ljusglimtar i krisen

I kristider dominerar de dystra nyheterna flödet men det händer också saker som ger hopp. För att uppmärksamma detta publicerar Göteborgs-Posten varje dag minst en positiv nyhet under vinjetten Ljusglimtar i krisen.

Följ gärna taggen Ljusglimtar i krisen för att få de senaste positiva nyheterna.

Har du tips på fler ljusglimtar kan du mejla dessa till [email protected]

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.