Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Efter att bilen hade kraschat rakt igenom en tomt och ner i en ravin sprang två personer i fordonet från platsen Bild: Privat

Bensintjuvar jagas – ska ha kraschat rakt igenom tomt

Polisen söker just nu efter två personer som lämnat en bil som både ska ha krockat med ett annat fordon och sedan ha kört igenom en tomt innan färden tog slut i en ravin.
– Min man stod på övervåningen och ropade "nu kör en bil in på vår gräsmatta", säger ett vittne till händelsen till GP.

Polisen larmades för första gången om de misstänkta personerna vid 17.30-tiden på onsdagen då personalen vid en bensinstation i Trollhättan larmade om att de hade tankat utan att betala för sig.

En stund senare kom nästa larm från en bilist som uppgav sig ha krockat med samma bil som sågs lämna bensinstationen.

Nästa larm kom från en privatperson som har uppgett för polisen att den aktuella bilen körde av vägen för att sedan fortsätta rakt igenom hans tomt innan färden tog slut i en ravin.

Hundpatruller på plats

– Jag vet inte hur det ser ut vid platsen, men två personer ska ha setts springa från bilen och vi har nu hundpatruller som är ute och letar efter dem, berättade polisens presstalesperson Peter Adlersson under onsdagskvällen.

En kvinna som bor i området berättar att hennes man upptäckte hur bilen kom farandes från vägen och rakt igenom deras tomt.

– Vi bor i ett radhusområde och min man ropade att "nu kör en bil in på vår gräsmatta", berättar kvinnan.

Polisen har bland annat sökt efter de misstänkta personerna med hundpatruller . Bild: Privat

Efter att bilen körde rakt igenom tomten berättar hon att den fortsatte över en äng och ett berg för att sedan kana ner i en cirka tre meter djup ravin.

– Föraren upptäckte nog ravinen och hann få stopp för den står i slänten. Nu är det poliser här och letar efter personerna som åkte i bilen. Den passerade bara fem centimeter från vår bil som står på tomten, så vi hade väldigt tur att vår bil inte blev påkörd.

Enligt polisens presstalesman kan föraren av bilen komma att bli misstänkt för flera brott, dels smitning från trafikolycka, men även för stöld och vårdslöshet i trafik.

Vid 19.40-tiden hade ingen person gripits efter händelsen. Den aktuella bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning, vilket bland annat betyder att polisen kommer att försöka säkra spår från passagerarna i fordonet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.