Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Bekymmer för superhjältar i elevernas musikal

De nyexaminerade superhjältarna får inga jobb och märker snart att något skumt ligger bakom. Så beskriver eleverna i Kungsbacka kulturskola sin egen musikal, som snart har premiär.

Förra gången hade kulturskolans musikalelever sagotema och även i år ville de hålla sig kvar i fantasygenren. Tillsammans kom de på idén om superhjältar och alla har varit med och format sin egen karaktär och skapat kostymerna. Alice Bergguist spelar Damian som har de fyra elementen som superkraft.
– Han är inte så bra på att vara social utan är helst ensam, säger hon.
En annan karaktär är Brooklyn Hulksson, en lärare som är superstark och älskar att träna och äta pizza. Jenny Cronblad som gör rollen, vill inte avslöja för mycket om själva historien, men berättar att musikalen innehåller både komik, spänning och dramatik. 

Det handlar om superhjältarna och deras besvikelse när de gått klart superhjälteakademin men enbart får meningslösa uppdrag på superhjälteförmedlingen, som att ladda mobiltelefoner och jaga spindlar. Även skolans lärare är en viktig del i berättelsen.
– Man kan tolka budskapet på olika sätt, men det handlar om att alla har sina styrkor och tillsammans är vi starka, säger Jenny Cronblad.
– Det gäller också att inte ge upp även om det känns svårt ibland, tillägger Alice Bergquist.
Eleverna i kulturskolans musikalkurs har jobbat med föreställningen sedan i höstas. De har själva kommit på idéer till olika scener och hittat förslag på låtar. Lärarna har sedan skrivit manus och gjort om låtarna till svenska texter som ska passa för elevmusikalen.
Publiken kommer att känna igen en hel del musik från kända musikaler som Fantomen på operan, Cats och Jesus Christ Superstar. Eleverna står för sång, dans och teater, medan lärarna ställer upp med ett band som spelar live.

På söndag är det premiär för Superhjältar på Kungsbacka teater och veckan efter spelas musikalen för skolelever. Några av dem som går musikalkursen kommer nu att stå på den stora scenen för första gången, andra har varit med i flera år och har redan fått bra erfarenhet.
– Men det är lite nervöst ändå, det är så det ska vara, säger Elsa Källgren, som spelar superhjälteeleven Max.
Hon och de andra är taggade inför föreställningsveckan och hoppas på stor publik. Flera av dem siktar på en framtid inom musikalbranschen.
– Jag vill hålla på med det här hela livet, säger Alicia Yngve, som har rollen som glada superhjälten Milly.