Bailey levde – Emma hade begravt fel katt

I söndags körde Emma Nilsson hem, förkrossad efter att ha begravt sin katt Bailey. – Jag tänkte ”snälla, snälla, kan du inte bara sitta där utanför dörren när jag kommer hem, som du alltid gjorde?” Till Emmas stora förvåning gjorde han det.

ANNONS
|

Hon fick samtalet ingen vill ha. Hennes älskade bondkatt, tvååriga Bailey, som hon fått i födelsedagspresent, hade hittats påkörd utanför orten Kärleken, norr om Halmstad. Det rapporterar Hallandsposten.

Ägaren till en “röd och vit katt” efterlystes på en lokal Facebook-sida och Emmas granne kände igen signalementet. "Är Bailey hemma?" undrade hon.

Emmas hjärta stannade – Bailey hade inte varit hemma på hela dagen.

– Jag kände direkt på mig att något var fel, men jag ville inte tro att det var sant, berättar Emma.

Såg ut som Emmas katt

Men något var fel.Emmas granne hade också besökt olycksplatsen och kunnat konstatera att den röda och vita katten såg precis ut som Bailey.

ANNONS

– Jag ringde min mamma direkt. Jag klarade inte att åka och hämta honom själv, berättar Emma.

Bilfärden dit var tung men stämningen blev ännu tyngre framme vid olycksplatsen. Det röd-vita mönstret, storleken - allt tydde på att det var Bailey som låg där i vägrenen.

Emma gick tillbaka till bilen. Hon orkade inte se mer.

– Jag var helt förkrossad, han betyder så mycket för mig.

Svårt att ta in det

Så Emmas mamma virade in den döda katten i en filt medan Emma satt tyst i bilen. Hon kunde fortfarande inte förstå att det var sant. Sedan körde de ut till Emmas pappa på landet för att begrava Bailey. Hur tragiskt det än var, och hur ledsen Emma än var, så skulle han få en fin plats att vila på.

Två timmar senarefick Emma sitt livs chock.

När hon kom hem satt Bailey - röd och vit och livs levande - och väntade på trappan utanför dörren, precis som vanligt.

– Jag trodde att jag såg i syne, berättar Emma som fick logga in på Facebook för att berätta att katten hon just begravt inte var hennes.

"Alltså jag vet inte hur jag ska säga det här..." inledde hon. Och fortsatte: "Men katten som var påkörd var inte min ... jag beklagar det hela och är rätt chockad efter att ha trott hela dagen att min katt är död." Sedan förklarade hon att katten i alla fall hade fått en fin begravning i skogen bakom hennes pappas hus.

ANNONS

Vem som ägde den förolyckade katten, och som nu blir den som får sörja en kär fyrfota vän, är ännu oklart.

ANNONS