Badgäst räddade flicka efter drunkningstillbud

En ung flicka har körts i ambulans till sjukhus efter att ha hamnat under vattnet i en bassäng vid en campingplats i Vänersborg. Enligt vittnesuppgifter räddades flickan av en badgäst som genomförde hjärt- och lungräddning på barnet.

ANNONS
|

Larmet om drunkningstillbudet ringdes in till SOS vid 15.15-tiden från en campingplatsen i Vänersborgs kommun.

– Flickan var som jag förstod inte vid medvetande när de fick upp henne från vattnet. Mamman har gjort hjärt- och lungräddning på flickan, berättadeen person vid bassängen kort efter händelsen.

Enligt andra vittnen vid platsen var det inte mamman som utförde hjärt- och lungräddningen utan en annan badgäst på anläggningen.

Enligt en anställd vid campingplatsen ska flickan ha återfått medvetandet efter vårdinsatserna vid platsen.

– Mamman sa att hon bara tittade bort i några sekunder och sedan upptäckte hon det här. Bassängen är ganska så djup, jag vet inte hur många meter, säger den anställde.

ANNONS

Personerna vid platsen uppskattar att den drabbade flickan är i 7-årsåldern.

Förd till sjukhus

Enligt SOS Alarm har flickantransporterats i ambulans till sjukhus efter drunkningstillbudet.

– Hon ska ha varit under vattnet en stund men hade kommit upp och skrek när vi fick in larmet. Senaste informationen jag har är att hon är vaken och kontaktbar, men jag känner inte till tillståndet just nu.Honär på väg till lasarettet, säger en operatör vid SOS Alarm vid 15.30-tiden.

Personalen vid den aktuella camping berättar för GP att det inte finns några badvakter vid anläggningen.

– Det har vi inte i år. Men vi släpper inte in barn på området själva utan godkännande från deras föräldrar. Är det föräldrar som vill släppa in barn på området som vi ser är för unga brukar vi ta föräldrarna åt sidan och förklara det, säger en anställd.

Efter att flickan kördes iväg i ambulans uppger personalen att verksamheten fortsätter som vanligt vid campingplatsen.

ANNONS