Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En båtolycka har inträffat nära Lyktuddens fyr vid Marstrand. Enligt larmet ska en båt kört in i en klippvägg. 

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Båtolycka vid Marstrand

Enligt ett larm till SOS Alarm har en båtolycka inträffat vid Lyktudden nära Marstrand. – En segelbåt har drivit in i en klippa, säger Mikael Bergström, flygräddningsledare på Sjö- och Flygräddningscentralen.

Vid 13.30-tiden fick SOS Alarm om en båtolycka nära Lyktudden fyr utanför Marstrand. Enligt larmen hade en båt med tre personer i kört in i en bergvägg. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har knapphändigt med information, men har enheter på väg fram mot positionen, sa Mikael Bergström kort efter larmet.

Enligt SOS Alarm ryckte flera ambulanser också ut till olyckan.

– Två ambulanser är på väg till platsen, säger en talesperson för SOS Alarm.

Inga personskador

Vid 14-tiden meddelar Sjö- och Flygräddningscentralen att båten bogserats till Marstrands hamn och att samtliga ombord klarat sig utan skador.
– Det var en segelbåt med tre personer ombord som drev in i en klippvägg, men allt har gått bra och ingen skadades i samband med olyckan, säger Mikael Bergström, flygräddningsledare på Sjö- och Flygräddningscentralen.

Höga vågor

Ett vittne berättar för Göteborgs-Posten hur han såg att båten gjorde flera försök att ta sig ut på Marstrandsfjorden innan han hörde ett allmänt utrop på sin VHF-radio.
– Sjöräddningen gjorde ett utrop där de undrade om någon kunde undsätta en båt som var på väg mot klipporna vid Marstrand, berättar vittnet.

Vittnet berättar om att en annan båt gav sig ut och fick ombord en tamp till båten och lyckades bogsera den till hamnen.

– Det blåser 14-15 sekundmeter idag och går rejält höga vågor. Killarna hade extremt mycket tur tror jag. De verkade ha gett sig ut och försökt gå med utombordare över Marstrandsfjorden. Hade båten gått in i klipporna kunde det gått riktigt illa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.