Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Båtellet på Martrand ska säljas till duon Nilsson/Hedin

Båtellet säljs till Nilsson/Hedin

På ett extrainsatt fullmäktigmöte i Kungälv togs i dag beslutet, efter två timmars debatt, att Classe Nilsson och Anders Hedin får köpa Båtellet.

Efter över två timmars debatt fattade kommunfullmäktige i Kungälv beslut enligt kommunstyrelsens förslag. Efter votering 49-5 stod det klart att Classe Nilsson och Anders Hedin får köpa Marstrands gamla varmbadhus, Båtellet.

Redan den 6 december presenterades Nilsson/Hedin som köpare. Duon ska bedriva förebyggande sjukvård i det gamla varmbadhuset. Men trots att Nisson/Hedins bud, har förordats av kommunstyrelsen två gånger så återremitterade fullmäktige ärendet den 10 december. Anledningen var att ett nytt och högre bud inkommit från en tidigare budgivare.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Holmensköld sa då till GP att "någon politiker, förmodligen i kommunstyrelsen, har begått ett sekretessbrott. Det är därför det har kommit in ett nytt bud nu på slutet. Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt, man skämmer ut Kungälvs kommun".

Kommunstyrelsen stod dock fast vid att förorda Nilsson och Hedin som köpare och vid extramötet i dag tog beslutet efter en segdragen process.