Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larmet om fullt utvecklad brand i en segelbåt utanför Tjörn, i höjd med Höviksnäs, kom in strax efter klockan 17 på onsdagen. Bild: Mikael Berglund
Larmet om fullt utvecklad brand i en segelbåt utanför Tjörn, i höjd med Höviksnäs, kom in strax efter klockan 17 på onsdagen. Bild: Mikael Berglund

Båt brann vid Tjörn

Räddningstjänst, ambulans och sjöräddning larmades på onsdagen till Tjörn efter fullt utvecklad brand i en segelbåt. Polisen misstänker att branden anlagts.

SOS fick in larmet klockan 17.07 till båtbranden vid Höviksnäs på den östra delen av Tjörn.

– Räddningstjänst och ambulans är på plats, några närmare uppgifter har vi inte, konstaterade säger Charlotte Wotz Ader, teamledare vid SOS alarm inledningsvis.

Ingen person behövde föras till sjukhus i samband med branden.

Polisen tror att båtbranden har anlagts.

– Det fanns en del tecken som tyder på det. Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, bekräftar Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

Enligt vittnesuppgifter var det en större segelbåt, relativt nära land, som brann.

– Det brinner för fullt. Vi har enheter från Stenungsund och Tjörn på plats och även sjöräddningen har larmats, berättade Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Branden ledde till ett större räddningspådrag där även Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen ingår.

– Vi har haft fullt fokus på att släcka branden som var omfattande, säger Daniel Ståleby, räddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.