Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Axel slogs blodig när han stoppade överfall

Axel Selstam var på väg hem efter en efterfest. Han såg hur två män attackerade en ung kvinna. Han stoppade överfallet, men misshandlades då själv blodig av de båda gärningsmännen. – Jag tänker mycket på vad som kunde ha hänt. Både med tjejen och med mig, säger 21-åringen.

Hunnebostrandsservitören var ute och festade med kompisar i helgen. Halv sex på söndagsmorgonen bestämde sig Axel för att bryta upp. Och när han var på väg hem genom den för tillfället sömniga semesteridyllen hörde han en tjej skrika på hjälp, skriver Bohusläningen.

– Jag följde hennes röst eftersom det lät på den som om någon försökte tysta henne. När jag hittar henne i en gränd ser jag två killar som håller på att överfalla henne, berättar den i dag blåslagna Axel.

Han drog bort den ena killen från tjejen. Och sparkade undan den andre. Sedan ställde han sig som en sköld mot tjejen för att skydda henne.

– Jag var väldigt full men märkte att tjejen reste sig upp och började springa därifrån. Så nu stod jag med två uppretade killar som nyss försökt våldta en tjej, så då insåg jag att jag var tvungen att tampas med dem.

Han fick knytnävslag efter knytnävslag, han stöp i asfalten med huvudet först men misshandeln fortsatte med både sparkar och slag mot ansiktet och kroppen.

Sedan slutade männen av någon anledning sin misshandel.

– Hade de inte slutat slå hade jag nog varit död, säger Axel.

I måndags gick han till vårdcentralen för att dokumentera skadorna. Då gjorde han även en polisanmälan. På kvällen passade han på att göra ett inlägg på Facebook, där han visade upp sitt blodiga ansikte och skrev ett inlägg om vad som hänt. Ett inlägg som efter 13 timmar delats av över 3 000 personer. Där efterlyser han även tjejen.

– Jag vill gärna veta vad som hänt med henne. Hur hon mår? säger han.

Han tycker inte själv att han är en hjälte. Är nästan liten generad av all uppmärksamhet.

– Jag brukar lämna folk i fred. De får göra och tycka vad de vill. Men när två killar ger sig på en tjej, då har det gått för långt. Jag gjorde bara det som alla människor bör göra, säger han.

Polisen bekräftar att man har tagit emot en anmälan. Däremot verkar inte kvinnan ha anmält det hon ska ha utsatts för.

– Jag kan i alla fall inte se den här. Men killen har i alla fall lämnat signalement på killarna, säger inre befälet Daniel Kannerberg.

Läs också: Alexander, 27, följde efter våldsverkaren (2015-01-29)