Avvisades från krog – bet polis

En man avisades under juldagskvällen från en krog i Uddevalla. När polisen kom på plats utbröt tumult och det slutade med att mannen greps för våldsamt motstånd.

ANNONS
|

Juldagen har blivit en vanlig festdag för många svenskar som kan tänkas vilja fly släkten efter julaftonens firande. Något som märktes av i bland annat Uddevalla.

En man i 30-årsåldern greps nämligen under tisdagskvällen för våldsamt motstånd mot polis efter att ha blivit avvisad från en krog. Bland annat ska mannen ha varit så aggressiv att han bet en man på platsen.

– Han anhölls sedan under onsdagsmorgonen för våld mot tjänsteman efter efter att ha bitit en kollega, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare i västra Fyrbodal.

Var polisen ifråga blev biten är i nuläget oklart.

Även i Göteborg märktes en del oroligheter av. En polis blev under natten till annandagen slagen i ansiktet av en berusad man utanför en krog i centrala Göteborg. Polisen fick uppsöka vård efter händelsen men ska inte vara allvarligt skadad.

ANNONS

Personen som slog polisen har gripits och ska förhöras när han har nyktrat till, enligt polisen.

Trots de två händelserna i Uddevalla och i Göteborg tycker man från polisen att juldagsnatten varit hyfsat lugn.

– Vi har haft lite trafikolyckor här och var under natten, men annars har det varit ganska lugnt, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS