Attackerade soldat under övning

Två okända gärningsmän angrep en soldat utanför Uddevalla när Skaraborgs flygflottilj hade övning. Soldaten rispades med ett blankt och vasst föremål, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Under en militärövning utanför Uddevalla i fredags attackerades en soldat vid Skaraborgs flygflottilj F7 av okända gärningsmän, enligt Aftonbladet. Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med ett vasst föremål och gett sig på soldaten i en byggnad på det militära skyddsområdet där övningen hölls, som har tillträde förbjudet för allmänheten.

Rispades i magen

Enligt en anmälan som tidningen tagit del av blev "soldaten rispad i höger axel och vänster del av magen". Soldaten ska därefter ha mantlat sitt vapen och drivit sina attackerare på flykten. En polisanmälan upprättades och polisen i Uddevalla utreder ärendet.

– Initialt utreddes händelsen som misshandel alternativt grov misshandel, säger Håkan Larsson vid polisen i Uddevalla till Aftonbladet.

ANNONS

Mycket är oklart kring händelsen och den efterföljande utredningen, soldaten ska dock inte ha skadats allvarligt vid händelsen.

Förutom av polisen utreds händelsenävenav Försvarsmakten.

– Det här är anmält uppåt till Högkvarteret och det är självklart en händelse som vi tittar på och analyserar, säger John Lidman, informationschef på Skaraborgs flygflottilj till Aftonbladet.

ANNONS