Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Några män bröt sig in på ett asylboende i Halmstad och misshandlade två boende. Arkivbild.

Attack mot asylboende - två skadade

Några män bröt sig in på ett asylboende i Halmstad och misshandlade två boende vid åttatiden på torsdagskvällen. Sedan flydde gärningsmännen platsen.

- Två personer misshandlades och blev slagna med tillhyggen. Den ena blödde kraftigt från huvudet och den andra är knivskuren i benet. Men de var kontaktbara när de fördes till sjukhus, sade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen, till TT tidigare under kvällen.

Gärningsmännen är på fredagsmorgonen fortfarande på fri fot. Motivet till händelsen är okänt och polisen känner inte till om det finns någon hotbild mot asylboendet.

TT: Handlar det om ett hatbrott?

- Det är ingenting vi kan spekulera i just nu. Vi ska höra männen när de blivit omplåstrade och samla fler vittnesuppgifter. Vi hoppas sedan att vi kommer att få uppslag på vilka gärningsmännen kan vara, sade Carlbom.

Polis samlade under kvällen in vittnesmål om misshandeln och påbörjade en teknisk undersökning av brottsplatsen.

- Det ska hållas vidare förhör nu på förmiddagen och förhoppningsvis får vi mer uppgifter efter det, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen, till GP på fredagsmorgonen.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

De två personerna som överfölls och misshandlades har nu fått lämna sjukhuset i Halmstad.

Ett vittne har berättat för Hallandposten att de misshandlade ska vara en far och hans tonårige son, som nu ska ha återvänt till asylboendet.

Vittnet berättar att alla på asylboendet befann sig utomhus och umgicks i den vackra sommarkvällen med lekar och spel.

– Utan förvarning kom det plötsligt 4-5 pojkar inhoppandes. De sparkade sönder träribbor till entrén och gav sig på sonen med ribborna som blev som verktyg.

När pappan såg sin son bli överfallen försökte han avstyra och blev då själv utsatt för misshandel. Ytterligare en person blev slagen av pojkgänget.

– De bråkade om en flicka och egentligen borde vi ha kunnat reda ut händelsen själva. Men någon ringde polisen och när de kom blev det en större grej av kärleksgnabbet än vad som var nödvändigt, som en storm i ett vattenglas. Händelsen var absolut inte rasistisk utan bottnade i kärlek och svartsjuka, säger vittnet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.