Sommaren 2021 skadades en pojke allvarligt i karusellen ”Rodeo”, på Skara sommarland. Attraktionen plockades bort under hösten samma år.
Sommaren 2021 skadades en pojke allvarligt i karusellen ”Rodeo”, på Skara sommarland. Attraktionen plockades bort under hösten samma år. Bild: Adam Ihse/TT

Anställd träffad av attraktion på Skara sommarland – förd till sjukhus

En anställd på Skara sommarland har fallit och slagit i huvudet efter att ha blivit träffad av åkattraktionen Skepp O'hoj. Han fördes till sjukhus i ambulans.
– Vi har förhört killen, och en anmälan om arbetsplatsolycka har lämnats in, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Runt lunchtid på fredagen larmades polisen till Skara sommarland efter att en person fallit från knappt två meters höjd.

– När vi kom dit var personen redan förd till sjukhus, säger polisens presstalesperson.

Senare på eftermiddagen har polisen förhört den anställde på sjukhuset och en anmälan om arbetsplatsolycka har lämnats in, enligt polisen.

Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts (Skara Sommarlands moderbolag), berättar att det var under en genomgång av åkattraktionen Skepp O'hoj som olyckan skedde. Den anställde befann sig på påstigningsområdet, ungefär två meter över marken. Medarbetaren ska vara nyanställd inför säsongen, som inte dragit igång än.

”Han har fått sys några stygn”

– Det fanns två mer erfarna kollegor på plats som såg till att han blev omhändertagen av ambulanspersonalen, säger Annika Troselius.

ANNONS

När attraktionen sattes igång träffades han av den. Han föll bakåt och slog ryggen och bakhuvudet i marken.

– Vi har pratat med sjukhuset och han har fått sys med några stygn men han mår, efter omständigheterna, bra.

”Vi ser allvarligt på det”

Skara Sommarland ska starta en utredning för att se till så att något liknande inte sker igen.

– Vi ser mycket allvarligt på det som hände, säger Annika Troselius.

LÄS MER:Pojke ramlade ur åkattraktion på Skara Sommarland

LÄS MER:Åkattraktion kan tas ur bruk efter andra olyckan i Skara

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS