Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fotografen Eva Wistemar tillsammans med fotokompisen Christer Larsson. Bild: Privat 

Anordnar västsvenskt fotoevent

Fotografen Eva Wistemar ligger bakom Fotoeventet i Ljungskile som hålls till helgen.

Vad är Fotoeventet för något?
– Det är ingen vanlig fotoutställning och inte någon mässa heller, men kanske någonting där emellan. Vi är 14 västsvenska fotografer från olika genrer, alltifrån flygfoto till undervattensfoto som visar våra bilder. Fem av dem kommer att ha bildvisning och berätta om sitt fotograferande på söndag och på lördag kommer fyra fotografer, bland annat naturfotografen Viktor Sundberg, att hålla föreläsningar.

Hur växte den här idén fram?
– Jag har haft flera utställningar genom åren och många har sagt till mig "varför ställer du inte ut i Ljungskile?". Jag pratade med min fotokompis Christer Larsson från Göteborg (till vänster på bilden) som också ville vara med och sen växte det hela med flera lokala och även nationellt prisade fotografer. Dessutom kommer två författare, Pia Hagmar och Ingela Nilsson att prata om bildernas betydelse för deras böcker och så har olika företag med koppling till fotobranschen hakat på och visar upp sig.

Har det hela blivit större än du väntat dig?
– Det kan man lugnt säga. Jag har arbetet med Fotoeventet sedan september. Om det går bra hoppas jag att vi kan återkomma. Det som är så bra är att det här konceptet skulle kunna funka på många olika platser.

Vad vill du att besökarna får med sig?
– Vi vill inte bara visa bilder. Vi vill inspirera människor att börja fotografera och använda sig av sina bilder. Jag tror att många skulle må bra av att fota och exempelvis komma ut i naturen. Det är nog det viktigaste av allt med Fotoeventet.

Mer info: fotoeventet.se