Ambulans körde på häst - kaos på motorvägen

ANNONS
|

Kaos utbröt på E6 strax norr om Halmstad efter att sex hästar rymt från en gård i närheten. Strax efter klockan sju får polisen flera samtal om att hästar springer lösa på motorvägen mellan mellan Kvibille och Holm.

- Flera personer ringer in om att hästar har rymt från en gård och springer lösa på motorvägen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Vid 07.30 fick polisen också larm om en olycka på sträckan.

– Då larmas vi om att en ambulans kört på en eller flera av hästarna och att en person är fastklämd i bilen, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Sex bilar inblandade

När bilden börjar klarna visar det sig att sex bilar varit inblandade i olyckor på platsen. Två hästar har blivit påkörda och dött av sina skador och räddningstjänsten har fått klippa upp ambulansen som körde på en hästarna.

- Det visar sig att sex hästar rymt frn en hästgård i närheten. Två av dem har kommit ut på motorvägen där de blir påkörda och avlider. Sex bilar ska ha varit iblandade i olyckor och de två personer som fanns i ambulansen är förda till Halmstad sjukhus med okända skador, säger Thomas Fuxborg.

Enligt Region Hallands presstjänst är fyra personer förda till akuten på Halmstad sjukhus för vård efter olyckorna på platsen.

Sjuktransport körde på hästar

Ambulansen som krockade var en sjuktransport på väg till Halmstads sjukhus.

- En av våra medarbetare som kört en sjuktransport som varit inblandad i en trafikolycka och kört på två hästar. Föraren och patienten som fanns i ambulansen är omhändertagna och vårdas på sjukhus, sägerChristian Lidén, ambulanschef i beredskap i Halmstad:

Skadeläget är än så länge oklart.

- De undersöks för tillfället på röntgen, men de var vakna och talbara vid olyckan och när de kom till sjukhuset och jag har haft kontakt med föraren. I nuläget har vi inte så mycket mer att säga.

ANNONS

Vägen spärrades av

Räddningstjänsten i Halmstad berättar att man jobbar för fullt på platsen.

- Det ska vara tre hästar som sprungit på vägen och en eller två av dem ska var apåkörda av en sjuktransport i södergående fil. De håller på att försöka få ut en person ur bilen som sitter fastklämd efter olyckan, säger Clas Lundström, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

E6 har spärrats av helt i södergående led från Getinge. Det är också oklart om någon av hästarna fortfarande springer lös på vägen.

- Vägen är helt avspärrad och kommer säkert att vara det i ytterligare en eller en och en halv timma, säger Clas Lundström vid 08.40.

Vid 10.13 meddelar Trafikverket att vägen åter är öppen för trafik, men att köer kan förekomma undr förmiddagen till följd av avstängningen.

ANNONS