Allianspartier lovar höjd vårdkvalitet

ANNONS
|

- Vi inleder nu det kvalitetshöjande arbetet. Det kommer att ta tid men målet är att kvalitetsförbättringen ska vara påtaglig och märkas för alla som behöver vård och omsorg, säger nämndens moderata ordförande Kenneth Wallin.

Frihet under ansvar ska bidra till att öka valfriheten - två utvecklingspotentialer vill nämnden lyfta fram; Askimsmodellen och självstyrande enheter.

I Göteborg har Askimsmodellen utvecklats inom hemtjänsten. Den bygger på förenklad biståndsbedömning och ger brukarna ökad valfrihet och medbestämmande över vardagsnära beslut.

- Som ett första steg vill vi utreda förutsättningarna för att eventuellt införa Askimsmodellen på försök, förklarar Kenneth Wallin.

För att kunna ta ställning ska konsekvenserna för redan befintlig verksamhet belysas.

ANNONS

- Utredningen ska även göra en bedömning av om, och i så fall på vilket sätt, modellen kan ge brukarna ökad kvalitet i sin livsföring i förhållande till i dag, fortsätter Kenneth Wallin.

Dessutom vill allianspartierna både uppmuntra och ge frihet för att personalen ska ta ett större ansvar för verksamheten .

- För att stimulera till en utveckling mot ett mer långtgående personalansvar, självstyrande enheter eller nya entreprenader vill vi inspirera personalen med hjälp av seminarier och kurser.

ANNONS