Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Utställningsproducent Greta Voćar hoppas att många Alingsåsbor vågar lämna in sina konstverk. Bild: Josefin Cowie

Alingsås konsthall efterlyser verk av invånarna

Som en del i Alingås 400-årsfirande arrangerar konsthallen en utställning med konstverk av invånarna. Alla med kopplingar till staden välkomnas att lämna in bidrag.

– Vi vill undersöka Alingsås som plats, vem är staden till för och vilka uttryck ryms eller har sitt ursprung här? säger Greta Voćar, utställningsproducent på Alingsås konsthall.
Under helgen ska konsthallen samla in verk till utställningen, som fått namnet Salong Alingsås. Alingsåsbor och andra som har anknytning till staden kan då lämna in sina konstverk. I samband med det får skaparna också fylla i ett papper där de beskriver sitt verk och tanken bakom det.
– Vi hoppas att människor vågar komma med sin konst, nu vill vi att Alingsåsborna visar framfötterna. Vi kommer att ha en väldigt generös hållning och allt vi får in kommer med på utställningen. Det kan vara allt från måleri, till fotografi och videokonst. 

Greta Voćar är förväntansfull inför de kommande dagarna.
– Det ska bli spännande att se vad vi som lämnas in. Vi är lite nervösa, men det känns samtidigt väldigt roligt.
Salong Alingsås kommer att ha vernissage 21 maj och utställningen pågår till 24 augusti. Greta Voćar hoppas att många Alingsåsbor vill se den. Tanken är också att skapa möten mellan människor, det kommer att bli en hel del programaktiviteter och utställningen avslutas med en auktion, som är frivillig för konstnärerna att delta i.
Alingsås fyller 400 år 21 september i år och redan i höstas startade firandet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.