Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Alexandras hund plågades utanför butik

I söndags hittades hunden Nicky med kopplet virat runt alla tassarna och tre varv runt halsen. – Det här ska inte få hända någon annan hund, säger Nickys matte Alexandra Olsson.

Det var runt klockan 14 på söndagen som Dana Olsson knöt fast sin dotters hund vid en cykelpump utanför entrén till Coop i Breared för att gå in och handla med sin gamla mamma som sitter i rullstol. När de kommer tillbaka en stund senare ligger hunden ner vid en bänk runt tio meter från där den blev lämnad. Dana rusar fram.
– Hunden skakade av rädsla när jag drog loss honom och han var helt nerkissad, berättar Dana.

"Jag var så chockad, upprörd och ledsen"

Kopplet var utdraget till nära sin fulla längd på fem meter och var virat runt alla tassarna så att hunden varken kunde gå eller stå. Dessutom låg kopplet tre varv runt halsen på djuret som hade svårt att andas. Själva handtaget låg slängt över bänken och var, på grund av dess tyngd, sträckt.
– Jag var så chockad, upprörd och ledsen när jag fick höra vad som hänt, säger Nickys matte Alexandra Olsson.
– Jag vet inte vad avsikten till detta var. Även om hunden har skällt har man inte rätt att gå fram till den och göra något sådant, fortsätter hon.
Dana berättar att både hon och hennes mamma grät när de insåg vad som hänt hunden.
– Han fick sitt i min mammas knä i rullstolen när vi gick hem. Jag kunde inte låta honom gå hem, säger Dana.

Polisanmälan är upprättad

Alexandra säger att även om inga skador syns på hennes 14-åriga hund så har den blivit traumatiserad.
– Nicky är stissig och är inte alls lika glad längre. Det är bättre idag men igår var det fruktansvärt, säger Alexandra.
Hon menar att det som hänt är djurplågeri. Vanligtvis lämnar Alexandra själv aldrig hunden ensam utan brukar lämna den med någon bekant när hon går in i en affär.
– Man vi vill tro gott om folk, men.
En polisanmälan är gjord men på platsen finns inga kameror och inga vittnen har ännu trätt fram. Enligt Dana var det inte så mycket folk på platsen just då.
– Två mammor med barn satt ner och åt glass när vi kom men de hade inte reagerat över att hunden låg ner, säger hon.

Eftersöker vittnen

Polisen i Varberg söker nu efter vittnen till händelsen utanför Coop.
– Om det är någon som har sett något så måste den träda fram, säger Susanne Hedberg, stationsbefäl på polisen.
Alexandra tror att det hela gått snabbt till och menar att om man sett något som verkade konstigt kan det vara rätt händelse.
– Om någon har sett någon stå vid en hund och hållit på här utanför Coop ska man höra av sig till polisen, säger Alexandra.
– Även om polisanmälan läggs ner så skapar vi nu i alla fall lite uppmärksamhet. Det här ska inte få hända någon mer hund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.