Aggressiv man vid skola ledde till polisinsats i Frillesås

Två män i 20-årsåldern har omhändertagits av polis efter en insats i Frillesås på onsdagskvällen. En av männen ska ha uppträtt aggressivt utanför Frillesåsskolan och männen har hämtats till förhör. I nuläget är det oklart om det finns någon brottsmisstanke.

ANNONS
|

Vid klockan 19.15 på onsdagskvällen larmades polisen till Frillesåsskolan i Frillesås utanför Kungsbacka då en man ska ha agerat hotfullt vid platsen.

– Både vi och ambulans har larmats till platsen. Det finns inga uppgifter om skadade, men däremot har den här aggressive mannen väckt en hel del oro, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Våldsam och upprörd

Mannen i fråga ska ha varit våldsam och upprörd. Bland annat ska han ha sparkat och slagit i luften, och eventuellt ska han också ha viftat med en kniv.

När polisen anlände till platsen kunde de sedan omhänderta två män i 20-årsåldern.

– Det är oklart om båda varit aggressiva vid skolan eller om det bara är en av dem. När vi fick kännedom om vad som pågick så var informationen i alla fall att en man var utåtagerande, säger Fredrik Svedemyr till tidningen.

ANNONS

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med händelsen, men de två männen är misstänkta för flera brott.

– En av personerna är misstänkt för olaga hot och misstänks även för narkotikabrott, eget bruk samt innehav, säger polisens vakthavande befäl Sebastian Börjesson, och fortsätter:

– Den andra personen är misstänkt för narkotikabott, eget bruk.

Husrannsakan har genomförts

GP har varit i kontakt med ett ögonvittne som berättar att polisinsatsen också omfattade en hundpatrull, och enligt samma vittne ska polisen ha burit ut påsar av något slag från en bostad i närheten.

Sebastian Börjesson bekräftar att en husrannsakan har genomförts, men om någonting påträffats i bostaden har han inga uppgifter om.

– En husrannsakan är genomförd i en bostad i närheten av platsen, men jag kan inte säga om man hittat någonting där eller inte, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS