Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

80-tal elcyklar värda 1,2 miljoner stulna

Genom att klippa upp låset tog sig tjuvarna in och kunde stjäla ett 80-tal elcyklar – med försäljningsvärde på 1,2 miljoner kronor.

När Bosse Ny, ägare till Elhjulingen AB, kom till företagets lagerlokal vid Amiralsgatan på Söder i Halmstad på torsdagsmorgonen anade han snabbt oråd. En dörr inne i lokalen som i vanliga fall står öppen var stängd. När Bosse sekunder senare öppnade dörren upptäckte han att lagerlokalen var helt tom, så när som på några stänkskärmar och en kartong. 

– Det blev en veritabel chock. Jag var här för att hämta fem elcyklar som jag skulle skruva ihop i butiken på Flygstaden, säger Bosse Ny när HP möter upp honom.

Det som borde ha stått i lagerlokalen var ett 80-tal elcyklar, av märket Tailwind, och som efter försäljning i butik hade varit värda drygt 1,2 miljoner kronor. 

Någon har klippt upp låset till ytterdörren och sedan kånkat ut alla cyklar, som enligt Bosse Ny väger omkring 30 kilo styck. 

– Grinden på baksidan var inte förstörd så de måste ha burit alla cyklar 100 meter till en lastbil, säger Bosse Ny.

– Timingen kunde inte bli sämre – cykelsäsongen drar ju i gång nu.

Företagaren berättar att de är det enda företaget i Sverige som säljer elcyklar av märket Tailwind.

– Därför är de nästan omöjliga att sälja i Sverige. Skulle man se en sådan cykel till salu är den troligtvis stulen, säger Bosse Ny. 

För företaget blir nästa steg att kontakta försäkringsbolaget och försöka få in nya cyklar – vilka man köper in från Shanghai. 

– Det tar nog minst tre månader att få in nya. Det blir ju ett avbräck även om försäkringen går in och täcker en del av förlusten, säger Bosse Ny. 

För polisens del gäller det nu att försöka spåra upp de misstänkta inbrottstjuvarna. Vem eller vilka som ligger bakom stölden är fortfarande oklart, polisen ber därför allmänheten om hjälp. 

– Man transporterar inte så många cyklar på annat sätt än med en lastbil, säger Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen. 

– Vi vill gärna ha tips om det är någon som har sett någon aktivitet eller någon lastbil som har stått parkerad i området. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.