51-åring åtalad för våldtäkt

ANNONS
|

I ett par års tid misshandlade han och kränkte sin hustru, som dock gjorde allt för att det inte skulle komma ut. Men för en dryg månad sedan hände det som gjorde att övergreppen inte gick att dölja längre.

När en tidigare otrohetshistoria kom på tal blev 51-åringen rasande. Efter att han druckit en hel flaska whisky, en flaska vin och flera starköl, gav han sig på henne.

Han viftade med en skarpladdad pistol framför henne, slog henne och drog sedan ned henne på golvet där han utsatte henne för sexuella kränkningar, som var så grova att åklagaren åtalat för våldtäkt.

ANNONS

Medan hustrun ännu låg kvar på golvet, drog mannen på nytt fram pistolen och avlossade ett skott som träffade bara en halvmeter från hennes huvud.

Med mannen hack i häl flydde hon in i sin dotters lägenhet i samma hus och låste dörren om sig. 51-åringen slog då hål i dörren med en brandyxa varvid både kvinnorna flydde ut genom en annan dörr och sökte skydd hos en god vän i närheten.

Kvinnan fick uppsöka sjukhuset får vård och den 51-årige mannen greps och anhölls samma natt. I en månad har han suttit häktad.

Vid polisens husrannsakan i familjens bostad beslagtogs en mängd vapen. Mannens vapenskåp stod olåst med nyckeln i och utanför skåpet stod två gevär, i en garderob påträffades en hagelbössa och på ett sängbord låg en pistol laddad med sex skott.

Sammanlagt hittade polisen ett tiotal olika vapen i huset.

I den lilla orten utanför Halmstad betecknades mannen som vapenfixerad. Han var medlem i en skytteklubb och hade ett flertal vapen. Och enligt vittnesuppgifter har han under fleras års tid hotat familjemedlemmarna med vapen i samband med gräl.

Han åtalas nu också för olaga hot mot en man med vilken hans hustru haft en affär. Vid telefonsamtal till mannen har 51-åringen hotat skjuta honom med sitt hagelgevär och krossa både honom och hans familj med sin lastbil.

ANNONS
ANNONS