50-åring hotade att slakta barn

ANNONS
|

I våras fick den 50-årige mannen veta att hans 14-åriga dotter skulle åka på språkresa utomlands, något som han inte gillade. 50-åringen ringde då upp dottern och påbörjade ett normalt samtal. När dottern sedan bad honom att låta bli att ringa blev pappan aggressiv och sade att om hon hade varit hos honom hade han slagit sönder henne.

Pappan kallade även dotterns mamma, sin ex-fru, för hora och hotade med att slakta både mamman och dottern.

Under kvällen och dagen efter fortsatte pappan att ringa men eftersom dottern inte svarade talade han in flera röstmeddelanden där han bad om ursäkt för vad han hade sagt – men hotade samtidigt med att vända sig till familjerätten för att stoppa dotterns språkresa.

ANNONS

Dottern berättade för sin mamma vad som hade hänt och ville gå till polisen för att göra en anmälan. Mamman var först rädd för att det skulle bli värre, men när dottern insisterade anmälde de till slut hoten.

När pappan förhördes av polisen medgav han att han ogillade språkresan men nekade till att ha hotat sin dotter. Han mindes inte samtalen men var säker på att han inte hade hotat någon.

Under rättegången vidhöll pappan att han inte mindes något men sade också att han inte tror att dottern skulle ljuga om detta.

Halmstads tingsrätt anser att dotterns berättelse, tillsammans med andra vittnesmål, är tillräckliga bevis för att fälla pappan. Han döms därför till villkorlig dom för olaga hot mot både dottern och mamman.

ANNONS