44-årig kvinna inför rätta för att ha förföljt Peter Wahlbeck

ANNONS
|

Kvinnan greps och anhölls för tre veckor sedan efter att ha brutit sig in i Wahlbecks hus utanför Halmstad och bott där medan artisten och hans familj befann sig på annan ort. Då hon ertappades av en kvinnlig släkting till ståupp-komikern drog hon kniv innan hon kunde övermannas av polisen.

- Jag är rädd för henne, uppgav artisten i går inför domstolen.

Han berättar att kvinnan redan för omkring fem år sedan började skicka sms och e-post med grovt sexuella anspelningar till Wahlbeck. Hon betecknade de båda som själsfränder och av omgivningen betecknades hon som besatt av komikern. Under årens lopp har kvinnans agerande blivit alltmer närgånget. Hon skickade meddelanden flera gånger om dagen, talade in meddelanden på Wahlbecks mobiltelefon och lade brev i brevlådan till hans lägenhet i Stockholm.

ANNONS

Till slut började hon också dyka upp på hans föreställningar runt om i Stockholm.

- Flera gånger tog hon sig upp på scenen och började diskutera med mig och ett par gånger började hon också klä av sig. Publiken fattade ju ingenting, säger Peter Wahlbeck.

Kvinnans agerande gick ut både över artistens arbete och hans privatliv.

Arrangörerna började dra sig för att anlita honom och familjen blev skrämd.

- Min familj har tagit skada. Min sambo är så rädd att hon inte vill bo i huset längre efter kvinnans inbrott där, säger artisten.

Den 44-åriga kvinnan, som åtalats för bland annat grovt hemfridsbrott, erkände i går att hon brutit sig in och vistats i huset sedan hon rest ned från Stockholm tillsammans med sin katt. Hon hävdar dock att hon inte visste att det var Peter Wahlbecks hus.

- Jag är inte alls besatt av honom. Jag vill bara att han skall läsa ett bokmanus som jag skrivit, hävdade kvinnan, som flera gånger lyckats förmå Wahlbeck att ta emot ett manus.

Vid rättegången i går uppstod en stunds tumult då kvinnan återigen skulle tvinga på ståupp-komikern att läsa hennes manus.

ANNONS