42 viltolyckor under eftermiddagen och kvällen

På fredagseftermiddagen och kvällen har polisen larmats ut till 42 viltolyckor i Västsverige.
– Det finns anledning att vara försiktig. Särskilt nu när det mörknar, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Det har varit många viltolyckor i Västsverige under fredagen.

Från halv fyra-tiden på eftermiddagen och framåt har polisen fått larm om 42 stycken, och totalt under hela fredagen har det kommit drygt 80 larm om viltolyckor i polisområde Väst.

– Flertalet av dem har som tur var varit utan några personskador. Men det har varit en del olyckor med vildsvin och älg som är tyngre vilt, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i polisområde Väst.

Olyckorna har inträffat över hela Västsverige. Strax innan halv sex inträffade en älgolycka utanför Stenungsund, och ett par timmar senare kolliderade en personbil med vildsvin utanför Fjärås.

ANNONS

Exakt hur många unika olyckor det rör sig om är svårt att säga, annat än att de är många, säger Svedemyr.

– Det kan rapporteras in viltolycka om någon kör förbi ett skadat vilt. Det ska man ha med sig. Men det finns anledning att vara försiktig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS