21-åring anhållen för dråpförsök

ANNONS
|

Enligt Hallandpolisen ska gärningsmannen ha gett sig på mannen och kvinnan med vad de kallar för "ett vasst tillhygge eller stickvapen". Hallands Nyheter erfar att det rör sig om någon form av kniv.

Händelsen inträffade vid femtiden på fredagseftermiddagen och ett av offren larmade själv polisen under tiden som det hela utspelade sig.

– Någon av dem, jag vet inte vem i nuläget, ringer oss och behöver hjälp. När patrullerna kommer till platsen kan man gripa gärningsmannen där, säger Marie Nilvé, förundersökningsledare på Krimjouren i Halland.

Enligt en polis som Hallands Nyheter har pratat med ska ingripandet ha gått relativt lugnt till och man ska enligt uppgift ha kunnat ta vapnet i beslag i samband med detta.

ANNONS

Den misstänkte mannen, som är född –94 och hemmahörande i kommunen, sitter nu anhållen hos polisen i Falkenberg, misstänkt för två fall av dråpförsök. I övrigt vill Hallandspolisens inte gå ut med fler detaljer och hänvisar till att förhör med både offren och den misstänkte kommer att hållas under dagen.

Det är alltså oklart hur händelseförloppet har sett ut och vari själva dråpförsöken har bestått. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, ska dock ha blivit skadad på något sätt men enligt Marie Nilvé är hennes tillstånd inte allvarligt.

Man kan än så länge inte heller med säkerhet säga vad de tre inblandade personerna har för relation till varandra.

– Kvinnan bor på gården men det är i nuläget oklart vad hon har för typ av relation till mannen och den misstänkte gärningsmannen, säger Marie Nilvé.

Utöver anklagelserna om dråpförsök är mannen också misstänkt för skadegörelse, eftersom han ska ha tagit sönder saken på gården.

ANNONS