Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

17-åriga Wilma försvunnen i centrala Uddevalla

En 17-årig flicka har försvunnit i centrala Uddevalla. Polisen vädjar nu om tips från allmänheten för att hitta henne. Organisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, har anordnat en akut sökinsats efter flickan.

Under söndagen polisanmäldes försvinnandet av den 17-åriga Wilma Andersson i centrala Uddevalla.

– Vi mottog anmälan under gårdagen och vi har påbörjat ett ärende. Vi mottager väldigt gärna tips från allmänheten, säger Lars Göran Bäckman, utredningssamordnare vid polisen i Uddevalla.

Polisen ber nu allmänheten om hjälp. De söker alla iakttagelser av flickan eller annan information kring hennes försvinnande kan vara till hjälp. Polisen finns på telefon 114 14.

Missing people uppger att Wilma Andersson har mörkt långt hår med blonda slingor. Hon är cirka 168 centimeter lång och väger cirka 50 kilo. Hon var vid försvinnandet troligtvis klädd i en lång svart pälskappa.

Polisen: Inga indikationer på brott

I nuläget finns inga indikationer på att det ska finnas något brott bakom försvinnandet.

– Nej det gör det inte, åtminstone inte än. Vi vet inte vad som har hänt och vi får börja prata med hennes närmaste anhöriga. Hon är efterlyst och vi får undersöka om vi kan få något svar på vart hon kan ha tagit vägen, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Enligt Timmersjö hade föräldrarna kontakt med flickan senast i torsdags.

Anordnade sökinsats

Hjälporganisationen FIKK organiserade under måndagskvällen en sökinsats efter flickan.

– Vi behöver absolut all hjälp och resurser som vi kan få av allmänheten, Patrick Cohen, insatsledare vid FIKK, strax efter halv sju på måndagskvällen.

Sent på måndagskvällen hade man ännu inte gjort några fynd.

– Vi har varit runt på nästan alla platser i Uddevalla. Totalt har nära 100 personer varit ute och letat. Vi kommer troligen att fortsätta hela natten, säger Patrick Cohen.

När klockan närmade sig 01 på natten till tisdag började sökinsatsen avrundas, för att sedan tas upp igen på tisdagen.

– Vi avrundar nu och kommer ta upp sökandet igen imorgon bitti. Då kommer vi ha hjälp av drönare och hundar också, säger Patrik Cohen.

Hjälporganisationen FIKK organiserade under måndagskvällen en sökinsats. Bild: Kenneth Eriksson
Hjälporganisationen FIKK organiserade under måndagskvällen en sökinsats. Bild: Kenneth Eriksson

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.