Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

14-åring blev påkörd och dog – en misstänkt

En ung person är skäligen misstänkt för bland annat vållande till annans död, efter att 14-åring i november blev påkörd och dog i Trollhättan.
– Det finns inga omständigheter som pekar på att det skulle vara en uppsåtlig påkörning, utan utredningen hanteras som trafikolycka med dödlig utgång, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson vid Åklagarkammaren i Uddevalla.

Det var en kväll i november som en 14-årig pojke var på väg hem efter en fotbollsträning. När han var på Granngårdens parkering i Trollhättan blev han påkörd av en bilist och skadorna blev så allvarliga att pojken dog.

– Det var förbipasserande som anträffade en pojke som låg på marken, svårt skadad, sa Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, samma kväll.

I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten framgår det nu att en minderårig person är skäligen misstänkt för vållande till annans död, smitning och olovlig körning.

– Jag vill inte gå in på mer detaljer på grund av att personen är under 18 år gammal. Personen fick en förordnad försvarare i veckan och i dag hölls det förhör med den här personen. Omständigheterna är sådana att personen är skäligen misstänkt och har nu delgivits misstanke, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson vid Åklagarkammaren i Uddevalla.

LÄS MER: Smitningsolycka i Trollhättan – pojke död

"Hanteras som trafikolycka med dödlig utgång"

Daniel Veivo Pettersson vill i nuläget inte kommentera hur den misstänkte ställer sig till anklagelserna.

– Det finns inga omständigheter som pekar på att det skulle vara en uppsåtlig påkörning, utan utredningen hanteras som trafikolycka med dödlig utgång. Förundersökningen kommer att fortsätta med tekniska undersökningar och ytterligare förhör, säger han.

Han vill också betona att personen inte är gripen eller frihetsberövad.

– Med hänsyn till att den här personen är på fri fot och med hänsyn till dennes familj vill jag inte kommentera mer, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.