Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

12-årig pojke hotades med soft airgun mot huvudet

Polisen har larmats till en skola i Stenungsund efter en pojke hotat en annan med ett pistolliknande föremål. En pojke i 15-årsåldern har gripits, misstänkt för grovt olaga hot.

Larmet om ett vapenhot kom till polisen vid 14.51 på torsdagseftermiddagen. På en skola i Stenungsund hotade en pojke i 15-årsåldern en 12-årig pojke genom att rikta ett pistolliknande föremål mot hans huvud.

Den yngre pojken är elev på skolan men det är det ännu oklart om den äldre också går där.

– Vi vet inte med säkerhet om personen går på skolan men han har gått in på skolområdet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

När poliserna kom till skolan började de direkt leta efter den misstänkte. De hittade honom kort därpå. Han tog då fram ett vapen och la det ifrån sig, varpå han kunde gripas.

– Jag kan tillägga att gärningsmannen uppenbart riskerade att bli skjuten av polisen. Men vad jag vet har han inte riktat vapnet mot polis, säger Stefan Gustafsson.

Polisen söker ytterligare offer

Polisen har beslagtagit vapnet som tros vara en kopia eller så kallad soft air gun.

Polisen söker även ytterligare offer som kan ha varit utsatta för brott i samband med händelsen på skolan.

– Man vet inte när det gäller barn om någon kanske sprungit hem av rädsla. Har han gjort det mot en person kan han ha gjort det mot fler. Vi vill veta om han har gjort det, då kan brottet bli grövre, säger Gustafsson.

En förundersökning, rubricerad som grovt olaga hot, är inledd med reservation för att ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

– Ingen är fysiskt skadad men jag kan tänka mig att som 12-årig pojke få ett vapen riktat mot huvudet är ett oerhört trauma, säger Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.