Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Energi" blir årets tema på Lights in Alingsås. Angelica Larsson, eventmanager på Alingsås energi, berättar mer om hur det går med planeringen inför invigningen i september.

Alingsås energi har tagit över ansvaret för evenemanget i år och temat är "Energi". Vad passande!
– Ja, Alingsås energi har alltid haft ett stort engagemang i projektet så när vi fick frågan var det ganska naturligt. Och temat kändes ju också givet. Vi hade känslor som tema förra året och det var väldigt tacksamt för designers och studenter att arbeta med, så vi försökte hitta något i närheten av det. Energi är också brett och det finns olika infallsvinklar, det kan handla om energi som vi människor ger varandra eller energi som sol, vind och vatten. 
Hur kommer själva slingan att gå?
– Det blir en central slinga där besökarna kommer att få uppleva både vatten, grönska, byggnader och gårdar. Vi har lyckats få med många klassiska Alingsåsplatser som är vackra som de är. Mycket historia kommer att belysas, exempelvis Färgeribron. 
Hur många besökare räknar ni med?
– Lights in Alingsås drar runt 80 000 människor varje år. Är det fint väder så kan det bli upp mot 90 000, så vi får hoppas att vädret är med oss.
Hur går planeringen vidare nu?
– Just nu jobbar vi med studenterna som ska komma hit och arbeta tillsammans med våra ljusdesigners. Det är en härlig blandning studenter från nästan alla kontinenter, många av dem har aldrig varit Sverige tidigare och behöver en hel del information.
Invigningen är 28 september. Vad händer mer fram till dess?
– Designerna har varit här och valt platser och har en idé, men det fasta konceptet ska de ta fram tillsammans med studenterna under en vecka i mitten av september. I år har vi också funderat på att ha en öppen visning under själva workshopen så att besökarna kan se vad som händer bakom kulisserna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.