En villa på Orust började brinna kraftigt under den tidiga morgonen.
En villa på Orust började brinna kraftigt under den tidiga morgonen. Bild: Mikael Berglund

Övertänd villa på Orust

En villa brann kraftigt under morgonen på Orust. Räddningstjänsten inledde under den tidiga morgonen släckningsförsök men beslutade att låta villan brinna ner under kontrollerade former.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan på fem på morgonen som räddningstjänsten larmades av villans ägare till platsen. Räddningstjänsten påbörjade släckningsarbetet men valde senare att låta huset brinna ner under kontrollerande former.

– Det finns ingen spridningsrisk, vi har det under kontroll runt omkring, säger Mona Hedhman, inre befäl på räddningstjänsten.

Ingen ambulans larmades till platsen och räddningstjänsten är fortfarande kvar på platsen för att bevaka branden.

Polisen har också varit på plats och har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns inga uppgifter om hur branden ska ha startat.

Ingen ska heller ha kommit till skada i samband med händelsen, enligt polisen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS