Genrebild.
Genrebild. Bild: Johan Nilsson/TT

Över 20 000 hushåll var strömlösa i Bohuslän

Ett stort strömavbrott gjorde i stort sett hela Tjörn och Orust strömlöst under onsdagsförmiddagen. Även hushåll i Stenungsund drabbades, enligt Ellevio. Problemet löstes under förmiddagen.

ANNONS
|

Strömavbrottet inträffade vid 07.40 och vid 08.15 var fortfarande över 21 000 hushåll strömlösa. Vid 10-tiden var fortfarande 18 600 hushåll strömlösa.

Jesper Liveröd är presschef på Ellevio och säger att orsaken till att Tjörn och Orust är strömlöst till en början var ett avbrott hos Vattenfall.

– Våra nät är sammankopplade, och efter att de fick ett avbrott påverkade det matningen till Tjörn och Orust. Efter det har vi inte lyckats spänningssätta våra nät, säger Jesper Liveröd.

Är det initiala avbrottet hos Vattenfall uppklarat?

– Så har jag förstått det, men vi har inte lyckats spänningssätta våra nät efter det.

ANNONS

Problemet löstes under förmiddagen, enligt Jesper Liveröd.

– Vi kunde inte fjärrstyra för att lösa problemen, utan fick åka ut och lyckades göra omkopplingar, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS