Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åttaåring mötte clown i sitt hem

Det har varit en clownrik natt och morgon för polisen i Skövde. Från lördag kväll till söndag morgon har clowner anmälts för en rad olika brott såsom hemfridsbrott, olaga hot och en misshandel.

Ett åttaårigt barn i Skara väntade på att mamma skulle komma hem vid 19-tiden på lördagen. När han hörde nån komma hem trodde han att det var hon, men det visade sig vara en helt annan person. 

–  Plötsligt står han öga mot öga med en fullvuxen man utklädd till clown. Han blir livrädd så han hoppar ut genom ett fönster, säger Emma Ekdahl, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

Hur kom clownen in i hemmet?

– Han har gått in genom dörren så det måste ha varit olåst. En polispatrull åker till platsen och söker efter den misstänkte gärningsmannen, men hittar varken någon clown eller någon annan som kan misstänkas för detta.

Läs också: Man överfallen av tre clowner med trasig glasflaska

 

Larm om knivbeväpnad clown

Parallellt är det personal på ett boende i Tibro som larmar om ytterligare en clownincident. Det kommer in som en anmälan om olaga hot.

– Initialt från vi höra att en person utklädd till clown jagar folk med kniv. Sen visar det sig att den här clownen tittat in genom ett fönster och att man har uppfattat att den har en kniv. Däremot ska den inte ha jagat eller hotat någon, förtydligar stationsbefäl Ekdahl.

Därefter dröjer några timmar innan ytterligare en clownincident anmäls. Vid klockan 23 kom samtal om två clowner som skrämt folk vid Billingehov i Skövde.

– En person anmäler att den blivit jagad av clownerna. Vi har inga närmre uppgifter om vad clownerna faktiskt gjort, säger stationsbefälet i Skövde. 

Läs också: Clownattackerna ökar kraftigt

 

Clowner attackerade med trasig flaska

Nästa larm kommer vid 06-tiden på morgonen. Den här gången är det en person i Falköping som ska ha fallit offer för en mindre grupp clowner.

– En målsägande ska ha träffat tre personer utklädda till clowner. En av dessa hade en trasig flaska som på något sätt användes som vapen. Målsäganden har fått en skada i handen. Det är oklart exakt hur det gått till, menar Emma Ekdahl, som alltså fått samtliga dessa ärenden på sitt bord.

 

 

"Högst oroväckande utveckling"

Fyra incidenter med clowner inom ett halvt dygn. Det menar stationsbefälet i Skövde är mycket allvarligt. 

– Det är en högst oroväckande utveckling vi ser. Många blir skrämda, särskilt barn är rädda och sen när man går från att skrämmas till att faktiskt begå rena brott så hamnar man långt ifrån att spela pajas. Vi har totalt bara från igår kväll till idag haft personer utklädda till clowner inblandade i hemfridsbrott, olaga hot och misshandel.

Vad gör ni nu då?

– Samtliga anmälningar behandlas som enskilda händelser. Det enda vi kan göra är att uppmana folk att höra av sig om de blir utsatta, avslutar stationsbefäl Emma Ekdahl i Skövde.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.