Åtalas för att ha brutit armen på bebis

ANNONS
|

Det var i början av sommaren som man fattade misstankar mot mannen.

Bebisens föräldrar ska enligt förundersökningsprotokollet ha tagit sig till sjukhuset efter att pappan "upptäckt att armen var lealös" när han bytte blöja på bebisen.

När de kom till sjukhuset visade det sig att bebisen hade fåtten så kallad spiralfraktur, vilket innebär att armen vridits av. Läkarna på sjukhuset som behandlade den lilla bebisen ansåg inte att skadan kunde ha uppkommit av sig självt, och larmade polisen.

– Det började med att läkarna på KSS polisanmälde mannen misstänkt för misshandel mot den lilla sonen, de uppfattade att den här frakturen inte hade en naturlig förklaring, säger Ylva Lundgren, åklagare i målet.

ANNONS

Senare under sommaren anmälde även mannens fru honom för misshandel. Något som enligt henne ska ha pågått under en lång tid.

– När polisen hör henne berättar hon att han gjort saker tidigare mot henne, säger Ylva Lundgren.

Knuffade in henne i köksskåp

Enligt stämningsansökan började misshandeln för över ett år sedan, och mannen är nu misstänkt för flera fall av misshandel och ofredande.

Han ska bland annat ha tagit stryptag på henne, ​knuffat in henne i ett köksskåp, och kränkt henne både fysiskt och verbaltnär hon nyligen fött deras son.

Enligt mannens advokat, Monika Lilja, nekar mannen till anklagelserna.

– Han nekar, det finns alltid två sidor av saken, de har beskyllt honomutan att kunna bevisa motsatsen, säger hon.

Svårt att bevisa

Ylva Lundgren menaratt mannen erkänt vissa saker.

– Han säger att han har gjort vissa delar av detta, när det kommer till frun, men inte när det gäller den lilla pojken. Det är ju också svårt att bevisa eftersom barnet inte kan berätta vad som hänt,säger hon.

Enligt förundersökningsprotokollet ska mannen ha sagt i förhör att han inte minns vad som hänt pojken:

"Jag varken erkänner eller förnekar, jag vet fan inte vad det är som har hänt".

ANNONS