Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åtalas efter dramatiska biljakten i Kungälv

Maken stal bilen i Uddevalla. I Kungälv gick frun bärsärkagång med maken i passagerarsätet och krockade slutligen med en polisbil.

Det var för ett par veckor sedan som maken i 40-årsåldern åkte till Uddevalla. Väl på plats här passade han på att stjäla en bil. Bilen tog han sedan med sig hem till Kungsälvs kommun. Där lånade han ut bilen till sin hustru, som är i 25-årsåldern.

Där och då började bärsärkagången.

Läs också: Rammades efter dramatisk biljakt

Se tv-klipp på ramningen här

Kvinnan har i förhör berättat att maken kom hem med en bil, som hon inte ställde några frågor om var den kom från. Istället lånade hon den och åkte hem till en släkting.

När besöket av släktingen var avklarat hämtade hon upp sin man, och skulle uträtta andra ärenden. Men polisen hade då fått nyss om att paret färdades i en stulen bil och tog upp den vilda jakten genom Kungälv.

Färden slutade dock på en gata i Kungälv, eftersom den stulna Uddevallabilen och en jagande polisbil kolliderade med varandra. Innan dess hade hon krockat med en annan bil, kört mot rött ljus, över heldragen linje, tvingat mötande bilar att väja för henne och bland annat kört mot enkelriktat.

Men historien slutar inte där. För eftersom krocken var relativt kraftigt blev paret sittande kvar i olycksbilen. Polisen kunde då gripa paret och de togs först till sjukhuset, där man kunde konstatera att frun hade både druckit alkohol och använt narkotika.

Paret åtalas nu misstänkta för flera brott, bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt brukande av fortskaffningsmedel och obehörigt avvikande från olycksplats. Dessutom saknade de körkort.