Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Åska och regn på ingång

Högtrycket som gav förra veckans varma och soliga väder har lämnat Sverige. Istället väntas regn med inslag av åska och lägre temperaturer.
– Det är inga 30 grader på ingång, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

Efter en helg med höga temperaturer blandat med åska och regn blir det i veckan svalare i Västsverige. Framåt sena kvällen och natten mot tisdag väntas ett nytt område med skurar komma in över Göteborg.

LÄS MER: Åskväder drog in över Göteborg

– Det ser ut som om stora delar av tisdagen bjuder ostadigt väder och regnskurar med åskinslag. Från att det drar in här under natten ser det ut som att det blir regnskurar till och från under hela tisdagen, säger Max Lindberg Stoltz.

Läge för regnjacka

Liksom åskvädren de senaste dagarna väntas även det under tisdagen vara av det kraftigare slaget.

– Att ladda upp med en regnjacka är väl bra, säger Max Lindberg Stoltz.

LÄS MER: "Lägg bort mobilen när du badar med barnen"

Temperaturerna i veckan kommer att ligga strax under 20 grader och i nuläget ser torsdagen ut att bli den bästa rent vädermässigt, med sol och 16 grader. Det finns dock ett men.

”Soliga perioder av dagar”

– På torsdagen är det ett regnområde över södra och sen östra Götaland. I nuläget ser Göteborg ut att klara sig och få mycket sol, men det kan vara så att regnvädret rör sig norrut istället, säger Max Lindberg Stoltz.

LÄS MER: Så skyddar du hunden i värmeböljan

Så långt 10-dygnsprognosen sträcker sig syns inga 30 grader.

– Vi har ingen sån värme som vi hade förra veckan på ingång, men det kommer ändå att vara soliga perioder av dagar framöver. I solen om det är 20 grader kan det ju kännas okej i alla fall, säger Max Lindberg Stoltz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.