Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åldring rånades av tre i sitt hem

En äldre Uddevallabo attackerades i sitt eget hem under söndagskvällen. De tre ännu okända rånarna sparkade sig in bostaden efter att ha knackat på och frågat om mannen ville prata om Jesus.

Polisen är mycket förtegen om det inträffade och signalementen på gärningsmännen är vaga. En efterlysning ligger dock ute på Facebooksidan Polisen i Västra Fyrbodal.

– Vi har medvetet utelämnat detaljer om rånet, som vad gärningsmännen kom över, och tänker inte säga något om det, uppger Marcus Carlsson, jourhavande förundersökningsledare hos Uddevallapolisen.

Vad polisen däremot kan uppge är att de tre männen ska vara i 20-årsåldern, enligt offrets egna vittnesmål.

– De ska ha knackat på hos den äldre mannen och frågat honom om han var intresserad av att prata om Jesus. Därefter ska de ha sparkat upp dörren och gett sig på honom, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

"Mår förhållandevis bra"

Huruvida mannen blev skadad under attacken vill dock inte polisen kommentera.

– Han mår förhållandevis bra och han behövde inte uppsöka sjukhusvård, säger Marcus Carlsson hos Uddevallapolisen.

Mannen är bosatt i ett flerfamiljshus i bostadsområdet Svedjestråket. De misstänkta gärningsmännen ska vara okända för honom.

Under kvällen har polisen sökt i området, knackat dörr och hållit förhör med ett antal personer. Hittills är dock ingen misstänkt för attacken.

När exakt rånet inträffade vill polisen inte gå ut med. Men man vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något av händelsen. Den som har upplysningar att lämna kan ringa polisväxelns nummer 114 14 och tala om vad det gäller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.