Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åkattraktion avstängd efter olycka

En pojke fördes till sjukhus efter en olycka i åkattraktionen "Rodeo" på Skara sommarland under tisdagen, skriver Skaraborgs Läns Tidning. En utredning tillsattes efter incidenten.

Under tisdagen skedde en olycka i åkattraktionen "Rodeo" på Skara sommarland, då en pojke föll ur karusellen, vilket SKLT var först med att rapportera. Bygeln ska ha åkt upp i samband med att åkattraktionen roterade.

– När det händer så här tråkiga olyckor så är det ofta flera saker som samverkar. Nu försöker vi förstå vad det är som har hänt och som gjort att inte säkerhetsbygeln varit riktigt låst, sa Skara sommarlands vd Janne Nilsson till SKLT.

Under tisdagen vårdades pojken på sjukhus för sina skador, vilka inte ska ha varit allvarliga.

Vad som föranledde olyckan är i nuläget oklart. Verkstadspersonal ska ha undersökt åkattraktionen direkt efter olyckan och Skara sommarland säger att de ska utföra åtgärder på "Rodeo". Tills vidare hålls åkattraktionen stängd.

– Vi kommer troligtvis att tillföra en utökad säkerhetsmekanik så att man inte kan starta attraktionen utan att bygeln sitter fast, berättade Jan Nilsson till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.