Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En tillfällig 25-metersbassäng på Åbybadet planeras att öppna i slutet av oktober. Bild: Lisa Henricson

Åbybadet kan snart öppna igen

Den tillfälliga 25-metersbassängen på Åbybadet ska öppna 29 oktober. En ny lösning innebär att den gamla bassängen delas av.

När den utdömda 50-metersbassängen fick stängas i våras blev frågan om Åbybadets framtid akut. Den politiska ledningen drev igenom förslaget att riva och bygga en helt ny anläggning. Men i väntan på det krävs tillfälliga lösningar och för att lösa frågan så snabbt som möjligt var planen tidigare att placera en ny 25-metersbassäng i den befintliga bassängen.
Nu har förvaltningen dock hittat ett billigare och enklare alternativ. Halva delen av 50-metersbassängen är fortfarande i relativt bra skick. Därför ska istället en vägg byggas upp i bassängen och den tomma delen spärras av.
– Den kommer att hålla i 1–1,5 år tills vi får en ny provisorisk simhall, säger Thea Wedin, projektchef på fastighetsavdelningen.

Händer inget oförutsett ska bassängen öppna 29 oktober. Simskola och föreningsliv kommer att prioriteras, men planen är att det även ska vara öppet för allmänheten.
Innan det befintliga badhuset ska rivas planerar kommunen att bygga en bottenplatta intill, där sedan en begagnad mässhall ska placeras med en 25-metersbassäng inuti.