Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ännu en biljakt efter par i 35-årsåldern

När en polispatrull försökte stoppa en bil på länsväg 74 under natten mot söndagen ville inte föraren stanna och en biljakt inleddes. Efterföljandet tog sedan slut i centrala Grästorp.

Runt halv två under natten till söndagen skulle en polispatrull stoppa en bil på länsväg 74 utanför Lidköping. Föraren i bilen hade dock inte för avsikt att stanna och polisen inledde ett efterföljande av det flyende fordonet.

Jakten tog slut i centrala Grästorp, ungefär 10 minuter senare, efter att beslut om att en spikmatta skulle läggas ut fattats.

– De körde ner i ett dike och upp igen, men där tog det stopp på grund av skador på bilen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region väst.

I bilen färdades en kvinna och en man i 35-årsåldern. Mannen körde och kvinnan var passagerare. Under biljakten hade paret kastat ut diverse saker från bilen, bland annat en burk innehållande vitt pulver. Något som polisen misstänker är knark.

Båda personerna misstänks nu för narkotikabrott. Mannen misstänks dessutom för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Bilen togs i beslag och båda de misstänkta togs med till polisstationen.

Under natten mot lördagen skedde en annan biljakt i norra Västra Götaland. Även då var det ett par i 35-årsåldern som jagades. Den gången slutade det hela inte förrän färden gått över gränsen till Norge och en spikmatta lagts ut.

LÄS MER: Lång biljakt slutade i Norge – kvinna och man gripna

En patrull försöker stanna och kontrollera en bil men den stannar inte utan försöker undkomma. Det beslutas om spikmatta för att försöka få stopp på bilen. Till slut får man stopp på bilen i Grästorp, det hela är över på ca 10 min. I bilen sitter det en man och en kvinna som båda grips misstänkta för narkotikabrott. I samband med förföljandet kan patrullen se hur någon slänger ut en burk från bilen som senare påträffas. När man kontrollerar burken så innehåller den misstänkt narkotika varför den tas i beslag. Då föraren tidigare har gjort sig skyldig till olovlig körning (saknar körkort) så beslutas det om att den aktuella bilen tas i beslag. Båda får följa med till stationen för vidare utredning.

LÄS MER: Lång biljakt slutade i Norge – kvinna och man gripna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.