Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Änglavakt under allvarlig tågolycka

Anita Andersson och Sture Olsson hade verkligen änglavakt. Tåget körde rakt på bilen som voltade flera meter bort. Men båda klarade sig med lindriga skador.
– Det var en riktig pärs. Usch, säger 74-åriga Anita Andersson.

Under torsdagseftermiddagen hade vännerna Sture Olsson, 83, och Anita Andersson, 74, varit på middag. Sedan var planen att de skulle till Råön för firande med allsång och dans.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är en rätt trevlig festlighet på sommaren och sedan händer det här, säger Anita Andersson.

Bilen kör över en oövervakad järnvägsövergång i Ödsmål i Stenungsunds kommun. Då kommer plötsligt tåget rakt emot dem från höger, något P4 Väst var först med att rapportera om.

– Jag kunde dött. Bilen låg på högkant och när jag vaknade till var det svart rök i bilen. Jag sa till min danskompis som var med och vi kröp ur bilen, säger Anita Andersson.

– Jag är alltid väldigt försiktig där. Jag tittade uppåt och såg inget. Sedan igen. Så körde jag och plötsligt "Oj där kom ett tåg!". Det är så mycket buskar där igenom så man ser inte tågen förrän det är för sent, säger Sture Olsson som länge varit aktiv i en vägförening för att förbättra situationen.

– Vi försöker få till bommar och ljussignaler, men ingen verkar bry sig, säger han.

LÄS MER: Tåg och bil i krock – stopp på Bohusbanan

Klarade sig med lindriga skador

För två år sedan dog en man på samma plats efter att hans bil blivit påkörd av tåget. Men både Sture Olsson och Anita Andersson klarade sig med lindriga skador.

– Jag mår allt bra. Jag fick bara ett sår på knät. Mina barn ringer och tittar till mig så det är inga problem, säger Sture Olsson under fredagen.

Båda fick undersökas på vårdcentralen, men Anita Andersson tog sig till Kungälvs sjukhus. Hon fick en hjärnskakning och har ont i fötterna.

– Jag satt på höger sida och tåget kom från höger. Så jag är mörbultad. Men de var jättebra på Kungälvs sjukhus och de undersökte mig ordentligt. Nu har de lindat mina fötter och jag har kryckor som jag går med. Det var en pärs. Usch, säger hon.

Hur mår du idag?

– Jag är väldigt trött och mörbultad, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.