Ingela Brännehed berättar att de siktar på ett helhetsperspektiv som inkluderar att deras boende även har sällskap under måltiderna. Arkivbild.
Ingela Brännehed berättar att de siktar på ett helhetsperspektiv som inkluderar att deras boende även har sällskap under måltiderna. Arkivbild. Bild: Marita Adamsson/Privat

Äldreboendet med Sveriges bästa mat

För femte gången hyllas äldreboendet Tubberödshus restaurang för sin mat av krogguiden White guide. Kökschefen Ingela Brännehed säger att de beror på att de inkluderar sina boende.
– Vi lagar mat som de inte längre klarar av att laga själva, samtidigt som det blir mat som de känner igen och önskar, säger hon.

ANNONS
|

Tubberödshus äldreboende på Tjörn har kammat hem ännu en White guide-utmärkelse – nu är restaurangen uppe i totalt fem stycken. Bland annat har de tidigare vunnit årets seniormåltid, samma utmärkelse som de kammade hem i år, och kökschefen Ingela Brännehed har tidigare blivit årets seniorkock.

– Vi arbetar mycket med delaktighet. Våra boende får vara med och bestämma menyn och vi arbetar efter årstiderna. Nu till hösten är det mycket rotfrukter och så vidare, hon.

Vinsten firades med smörgåstårta. Arkivbild.
Vinsten firades med smörgåstårta. Arkivbild. Bild: Marita Adamsson

Att de som bor på äldreboende får vara med och bestämma vad för mat som ska lagas tror hon också bidrar till att de får i sig mer.

ANNONS

– Man hör mycket om undernäring och jag tror att det hjälper att känna igen det som ligger på tallriken.

LÄS MER:Äldreboenden öppnar för besök – "nödvändigt"

Goda upplevelser på ålderns höst

Utmärkelse meddelades under den livesända, corona-anpassade galan. I vinstnomineringen hyllas restaurangen för att genom sin goda matlagning ge sina gäster goda upplevelser på ålderns höst.

Ingela Brännehed berättar att de siktar på ett helhetsperspektiv som inkluderar att deras boende även har sällskap under måltiderna.

– Där gör omsorgspersonalen mycket, säger hon och fortsätter med att berätta hur de som bor på äldreboendet tog emot beskedet om priset med glädje.

– De tycker det är jätteroligt, samma dag blev det smörgåstårta.

LÄS MER:Göteborgs äldreboenden smittfria visar nya siffror

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS